Varkenshouderij

Achtergrond 314 x bekeken 1 reactie

Zestig banen op de tocht bij Nedap

De Nederlandsche Apparatenfabriek (Nedap) verwacht bij een reorganisatie van de productieactiviteiten ongeveer zestig medewerkers te moeten ontslaan.

Dat is ruim 9 procent van het totale personeelsbestand. Dat heeft het bedrijf, onder meer bekend van de stemmachines, vandaag bekendgemaakt. De ingreep volgt op een sterke omzetdaling, die heeft geleid tot een "scherpe teruggang in de hoeveelheid productiewerk en dus onderbezetting van de productiemiddelen'', aldus het bedrijf. Een groot deel van de productie in Groenlo wordt stopgezet.

Vorige maand waarschuwde Nedap al voor een flinke daling van de resultaten ten opzichte van vorig jaar. De omzet in de eerste helft van dit jaar zal op jaarbasis met 20 tot 30 procent dalen, de winst met meer dan 45 procent.

Volgens Gerard Ezendam, financieel directeur van Nedap, zijn alle onderdelen van het bedrijf geraakt door vraaguitval. "Het gaat vooral om de toelevering van klantspecifieke producten, waaronder die in de agrarische sector en de auto-industrie.'' Nedap maakt naast de stemmachines ook antidiefstalsystemen, systemen voor toegangscontrole en informatiesystemen voor melkvee- en varkenshouderijen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Doe effe

    En zo wordt iedereen meegezogen als de melkprijs niet op een redelijk niveau ligt

Of registreer je om te kunnen reageren.