Varkenshouderij

Achtergrond 181 x bekeken 8 reacties

Vion verhoogt meer dan Duitsers

Het varkensvleesbedrijf Vion verhoogt zijn varkensprijs voor deze week met 5 cent naar € 1,47 per kilo geslacht gewicht. Daarmee volgt Vion de prijsstijging van de Vleutense varkensbeurs en wijkt van de prijsverandering bij de Duitse slachterijen. Die verhoogden hun varkensprijzen afgelopen vrijdag met 4 cent naar € 1,55 per kilo. Het noteringsverschil tussen Vion en de Duitse slachterijen slinkt dus met 1 cent naar 8 cent per kilo.
Het aanbod van vleesvarkens is krap. Daardoor moeten de slachterijen hun varkensprijzen flink verhogen. Dat doen zij niet van harte. Varkensvlees levert krap 4 cent per kilo meer op. De marges bij de slachterijen staan dus onder druk. Aan de andere kant willen zij de vleesvarkens wel graag hebben. Zij slachten geen varkens om daar verlies mee te lijden. Voor de vleesvarkenshouders is een verdere prijsverhoging nodig om uit de verliezen te komen.
De EU-export van varkensvlees naar derde landen steeg het eerste kwartaal van dit jaar met 1,1 %. Pas in april van dit jaar zakte die export in. De Vion-varkensprijs ligt deze week 4 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ronald

  Er wordt enorm getrokken aan levende varkens door Polen, Hongarije en andere Oostblokkers. M.i. zal er komende weken gevecht om het varken ontstaan. Eindelijk!

 • no-profile-image

  biggenfokkertje

  Vraag en Aanbod, staat zo vast als een huis. Nu nog de biggentjes want anders is er ook geen varkentje aan de haak.

 • no-profile-image

  FOKKER

  De biggetjes zouden wel duurder moeten worden maar zou voor het eerst in jaren zijn dat ze in de zomer duurder worden. Dus ik geloof er niet in voor eind augustus. Ik hoop het mis te hebben!

 • no-profile-image

  john

  als er gevochten wordt om de varkentjes is er ook weer geld om meer te betalen voor de biggen :D.

 • no-profile-image

  Mester

  Dat de biggetjes de eerste maanden van het jaar onbetaalbaar waren in verhouding tot de vleesvarkens hoor je de fokkers niet zeggen. Jammer... De komende maanden zal er dus wel wat verdiend moeten worden door vleesvarkenshouders

 • no-profile-image

  fokker

  Dag mester, natuurlijk weet ik dat de biggen voor de mester te duur waren. Ze waren niet te duur maar de vetten waren te goedkoop.
  Als fokker vorig jaar quite gespeeld jaar er voor dik verloren nu weer half jaar geld verdiend om in gat te gooien.
  Maar het komt goed!

 • no-profile-image

  biggenfokkertje

  Zozo mester, onbetaalbare biggetjes gehad in de stal ?? Jammeren daarna helpt dan ook niet echt. Dus blijf positief en koop nederlandse biggetjes!!

 • no-profile-image

  bertus

  goed bericht van ronald? ,het is te hopen,zoniet ,leg ik eerst geen biggen meer op!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.