Varkenshouderij

Achtergrond 167 x bekeken 1 reactie

Vion-varkensrib 5 cent duurder

Het varkensvleesbedrijf Vion ontvangt deze week 5 cent per kilo meer voro zijn varkensribben. De opbrengst van de overige onderdelen van het varkenskarkas blijft onveranderd. Het hele varkenskarkas levert daardoor 0,2 cent per kilo meer op. Wat Vion deze week met zijn varkensprijs doet, is vanmiddag bekend. De Duitse varkensslachterijen hebben hun varkensprijzen afgelopen vrijdag verlaagd met 7 cent naar € 1,45 per kilo geslacht gewicht. Die prijsverlaging heeft niet te maken met de slechte opbrengsten van varkensvlees, maar is bedoeld om marge terug te winnen. De slachterijen hebben de afgelopen weken veel marge verloren, omdat de varkensprijzen sneller stegen dan de opbrengst van het varkensvlees.

Eén reactie

  • no-profile-image

    bertus

    hoezo marktwerking, dit is 100% machtsvertoon van de gefuseerde slachtindustrie, vergeet het maar met die betere prijzen ,die gasten denken alleen aan hun eigen winsten, van mij mag de brand er in !

Of registreer je om te kunnen reageren.