Varkenshouderij

Achtergrond 12 reacties

Vion-varkensprijs flink lager

Het varkensvleesbedrijf Vion verlaagt zijn varkensprijs voor deze week met 6 cent naar € 1,36 per kilo geslacht gewicht. Daarmee gaat Vion precies tussen Vion Duitsland en de Duitse Vereinigungspreis zitten. De laatstgenoemde prijs zakte afgelopen vrijdag met 5 cent per kilo. Vion Nord verlaagde zijn varkensprijs met 7 cent per kilo naar € 1,45 per kilo. Het prijsverschil tussen Vion in Nederland en Duitsland bedraagt deze week dus 9 cent per kilo. Dat betekent dat volgens de berekeningen van vion dat het bedrijf in Nederland 1 cent per kilo meer uitbetaalt dan in Duitsland. Bij een prijsverschil van 10 cent per kilo zijn de Vion-varkensprijzen in Nederland en Duitsland gelijk.
Vion pakt deze week marge terug ten koste van de vleesvarkenshouders, omdat het bedrijf de afgelopen week marge heeft verloren. De varkensprijs steeg toen harder dan de opbrengst van het varkensvlees. Dat vlees levert deze week niet minder geld op. Integendeel: varkensribben brengen 5 cent per kilo meer op. Het hele varkenskarkas levert zodoende 0,2 cent per kilo meer op. De Vion-varkensprijs ligt deze week 24 cent per kilo onder het niveau van vorig jaar. DE prijsverlaging komt op een ongelukkig moment, omdat vleesvarkenshouders verlies lijden en de voerprijzen de komende tijd naar verwachting gaan stijgen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Zie mijn comment bij R Kingmans "zuivelind. aan zet".

 • no-profile-image

  bertus

  in de varkenmesterij verdient momenteel de veearts, voerleverancier, de bank, het pvv,de transporteur,energieleverancier,verzekermaatschappij,onderhoudsdiensten, gemeenten,personeel,de rvv,de slachterij, de fokker,medicijnindustrie,produktschappen,overheidsdiensten aid etc, controlerende keten diensten etc, totaal een inkomen waar ze van bestaan, vreemd dat er voor de varkenshouder momenteel niets verdient wordt ,terwijl al deze opgenoemde instanties riante inkomens genieten, voor boeren leven wij in een tijd vergelijkbaar met de jaren 30 en 40.

 • no-profile-image

  boer

  kan ik Vion en consorten aangeven wegens diefstal...........

 • no-profile-image

  Varkenshandel A vd Broek

  Afgelopen donderdag verkochten wij de varkens voor minimaal de zelfde prijs als afgelopen wk naar oostblok landen.
  Deze afnemers hebben hun vlees toch ook doorverkocht met deze inkoop prijs.
  Nu echter Duitsland en Vion -/- 5 en 7 ct gedaan hebben willen deze landen ook niet meer omdat ze nu goed koper daar kunnen kopen en ze ook meer marge kunnen nemen.
  Slachterije in nederland delen mede wanneer deze wk 5 slachtdagen waren ze varkens tekort hadden.En volgens mij komt er eerst minder aanvoer dus minder vlees te verkopen en dan is het mogelijk om meer tevragen aan de verkoop en dan komt jullie marge volgens mij terug,en niet door dit spelletje van de duitsers en vion.
  Wij als varkenshandelaar hebben de varkens in overleg met de klant zoveel mogelijk afgebeld om hier niet aan mee tewerken.
  www.avdbroek.com

 • no-profile-image

  ronald

  Helemaal mee eens met AvdBroek Varkenshandel!! In Hongarije prijs gelijk aan vorige week. Veel te weinig varkens.

  VION en Tonnies zijn óf grote oplichters óf het zijn waardeloze verkooporganisaties óf beide...

 • no-profile-image

  Patrick Feliers

  Ronald,

  Te weing varkens (?) allemaal goed en wel maar waarom blijft de prijs dan alsmaar steken op die 320 a 340 + afa?
  Prijs Nederland + transport +verlies aan kg tijdens transport .
  Wie kan daar nog aan uit ?

 • no-profile-image

  john

  Al die partijen die bertus noemt verdienen aan de varkenshouders omdat deze weigeren samen te werken!. Oude opgerichte cooperaties zijn een eigen leven gaan leiden. De klanten hebben nauwelijks invloed. Dierenartsen schrijven maar medicijnen voor want daar zitten de verdiensten. Als wij als varkenshouders meer samen gaan werken zo een eerlijke prijs voor onze producten krijgen, zelf kunnen bepalen wat er gebeurt in onze stallen dan houden we toch veel meer over dan met 10000 boeren elkaar te beconcureren en andere partijen met onze zuur verdiende centen weg te zien lopen? Het enige wat we op moeten geven is een stukje vrijheid en de angst dat de buurman meer verdient. Voorbeelden van samenwerking genoeg. Waarom richten we niet met alle varkenshouders samen een energiemaatschappij op. Stroom van de biovergistingsinstallaties opkopen en verkopen aan de varkensboeren. varkensboeren kunnen prima gebruik maken van warmtepompen voor de warmte voorziening en warempel in een keer gebruikt geen enkele stal nog fossiele brandstoffen! als nu de andere partijen ook aansluiten slachterijen, transporteurs etc. dan wordt ons vlees co2 neutraal geproduceerd wat een prima verkoop argument is! hoe co2 neutraal is vlees wat met een grote van amerika naar hier gevaren wordt! Reclame campagne op tv en geen enkele supermarkt wil vlees verkopen wat niet co2 neutraal is geproduceerd kijk maar wat wakker dier voor elkaar krijgt met hun onzin.

 • no-profile-image

  rooy

  uhm van rooy heeft -3 gedaan inplaats van -5

 • no-profile-image

  Eric

  Beste Rooy, wat bedoelt u precies met de prijsdaling van Van Rooi aan te geven? Dat dit twee cent minder is als Vion? Leg eerst maar eens uit waarom deze daling met 3 cent géén oplichting is in een markt met krap aanbod varkens en stabiele tot stijgende vleesprijzen.

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Sorry, ik heb een foutje gemaakt. Ik heb de prijzen van Van Rooi Meat en Compaxo omgedraaid. De fout is inmiddels hersteld.

 • no-profile-image

  Int varkenshandel A vd Broek

  Geachte handelaren? en vion vraag de varkens eens wat meer geld wij hebben vandaag al verkocht na het oostblok voor de prijs waar ik vorige wk ook voor verkochte +/- 5 ct meer, maar achter af door de geweldige prijs zetting van vion en duitsland op terug moest dit gaat deze wk niet gebeuren want dan laten we ze liggen.
  Ik hoorde in de wandel gangen dat duitsland vrijdag omlaag wil wij hebben ze gebeld dat we dan minimaal gaan leveren. www.avdbroek.com

  Anthony van den Broek.

 • no-profile-image

  rooy

  uhm eric ik kan dat nie uitleggen

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.