Varkenshouderij

Achtergrond 273 x bekeken 13 reacties

Varkensprijs Vion iets hoger

Het varkensvleesbedrijf Vion verhoogt zijn varkensprijs deze week met 2 cent naar € 1,38 per kilo geslacht gewicht. Daarmee loopt Vion weer 1 cent per kilo in op de Duitse varkensvleesbedrijven Vion Nord en Tönnies. Die verlaagden hun prijzen vorige week met 7 cent per kilo, terwijl de prijsdaling bij Vion beperkt bleef tot 6 cent per kilo. Deze week stijgen de varkensprijzen van Vion Nord en Tönnies met 1 cent per kilo. De Nederlandse Vion-varkensprijs ligt deze week 22 cent per kilo lager dan vorig jaar.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kleinboerke

  Tsja,krijgen we toch nog mooi 2 loempige centjens terug.Zij hebben hun vakantie bonus weer binnen,stelletje mafioosie (dieven),hadden die verlaging van vorige week natuurlijk nooit mogen doen . See you in hell

 • no-profile-image

  wilcovanlaar

  klein boerke in de put , ik snap best dat u het moeilijk hebt met deze lage prijzen. Maar als ik het moeilijk heb zoek ik steun in mijn geloof ! Dat kunt u ook beter doen, dan zo af reageren.

 • no-profile-image

  varkensroekie

  het spijt me maar het geloof kan bij ons geen brood op de plank brengen, maar ieder het zijne. ben het ontzettend eens met klein boerke al telt dat niet alleen voor klein boerke. tegen deze practijken van vion en consorten zou brussel eens goed naar moeten kijken. het moet een vrije handel zijn vraag en aanbod. Wij kunnen als we onze marge niet halen ook niet zeggen helaas deze maand betaal ik maar 70% van de rentelast.
  De biggenprijs hoeft van mij niet omlaag maar de varkens moeten 30 cent duurder zijn.
  K heb sinds een jaar n varkensbedrijf en heb er alleen maar geld bij gegeven. Ik hoef er niet rijk van te worden maar n leuke boterham zou welkom zijn
  Laten de afnemers maar eens goed nadenken hoeveel mensen hun bloed zweet en tranen laten bij het verzorgen van hun dieren en dan minimaal recht hebben op n eerlijke vraag aanbod prijs

 • no-profile-image

  lekker

  En wat hebben jullie zelf gedaan om een betere prijs te ontvangen ????

 • no-profile-image

  Klein boerke

  He des lekker ,snuggere hannes meent dat wij dat maar over ons heen laten lopen.Wel ik zelf heb toch wel minder varkens geleverd als opgegeven ,met excuus, ze zijn niet gegroeid!!! , en gij goochemerd??.Plus ik heb hier ook nog wat van durven zeggen op risico van kwaaie gezichte slijmbal van de kapitalist.

 • no-profile-image

  john

  De vleeshandel weet vrijwel op de kilo af hoeveel vlees wanneer op de markt de komt. Dit patroon kunnen wij als varkenshouders doorbreken door nu licht te gaan leveren! Dan hebben ze meer varkens nodig voor hetzelfde vlees en stijgt de prijs. De hele primaire sector is met grote ogen in de roep om zwaardere varkens getrapt! Zo heeft de vleesindustrie het tekort aan biggen opgelost en stijgt de prijs niet door. Zo snel mogelijk naar aflevergewichten onder de 90 kilo voor een eerlijke prijs!

 • no-profile-image

  jan

  Mooi gesproken, John, geen woorden maar daden!!!! Geef hier maar aan wanneer en hoe.

 • no-profile-image

  john

  een simpele europese regeling (heffing) waarin varkens die lichter geslacht worden een toeslag krijgen en zwaarde varkens een korting. De heffingen bewegen met de vleesvraag, bij een grote vraag mogen de varkens zwaarder worden. Dan geld deze meteen voor de europese vleesproductie en wordt ongewenste concurentie (landen die hier niet aan mee doen en het gat vullen met zware varkens) in de kiem gesmoord. Helaas is de weg om dit voor elkaar te krijgen lang ....

  Verder moet er een evenredige afbouw van de zeugstapel komen met de toenemende biggenproductie of een ander fokbeleid waar groei en vleeskwaliteit de boventeen voeren. Op deze manier wordt de varkenscyclus doorbroken en kan de volledige sector investeren in milieu, welzijn en groene energie.

  Marktwerking kan niet zonder marktsturing!

 • no-profile-image

  Anthony van den Broek.

  inkrimping is geen oplossing,lichter leveren worden de kosten per kg geslacht gewicht hoger,om sneller een beter prijs tekrijgen is op een of andere manier credit zekerheid tekrijgen van de EEG op de oostblok landen voor vlees en eventueel levende handel.
  www.avdbroek.com

 • no-profile-image

  john

  schaartse en overaanbod bepalen de opbrengstprijs niet de laagst mogelijke kostprijs!. die is wel makkelijk om in slechte tijden te overleven. De sector verwacht een hogere opbrengstprijs en die krijgen we alleen door schaartste te creeeren dus lichter leveren. en de voorraad varkens in de hokken in te krimpen! En als we voet aan de grond krijgen in oost europa dan kunnen de varkens alsnog zwaarder worden!. Nu de hele sector werkt aan een lage kostprijs profiteert er iedereen van behalve de partijen die investeren in kostprijs verlaging!

 • no-profile-image

  Gerard De Boer

  Al weken niets anders dan dezelfde preek van hoe die lage prijs ophemelen.
  Te veel is te veel punt uit als ik zie dat met een krimpende verbruikersmarkt alsmaar bijgebouwd word en vergroot word in biggen en mestvarkensplaatsen .
  Dat Europa eerst eens een productie beperking per producent oplegt en daartegenover de nodige steun plaatst.
  Lichter slachten is volledig bergaf gaan want dan loopt alles verkeerd en daar heeft VDB varkenshandel een punt mee.
  Waar hij GEEN punt mee heeft is met die credietzekerheid van Oost Europa.
  80% van de afzet gaat via CORA AUCHAN TESCO LIDL ALDI METRO allemaal West Europese bedrijven wat betekend voldoende credietzekerheid ook voor de soms nog tussen liggende Oost Europese slachterijen.
  En dat is niet het punt wat wel het punt is dat is dat van die ,,CLOSE" handelsrelaties tussen de zonet vermelde supergiganten en VION , TÖNISCH ... .
  Al de meelopers (producenten-handelaren) kunnen ook voor deze(VION TÖNISCH...) de pot op en zoals altijd zal hen(VION TÖNISCH...) onterecht geen schuld treffen want leve dat mooie excusse van credietondersteuning.

 • no-profile-image

  int varkenshandel A vd Broek

  Beste Gerard de Boer,de prijs gaat stijgen als er 99 % aanbod is voor de nederlandse/duitse slachthuizen dan moeten ze omhoog met de prijs.
  Wij hebben de laatste weken minder geleverd en verkocht na het oostblok en we zijn dat de prijs in wk 25 flik stijgt.
  Nu is echter wel een grote kunst om toch je geld tekrijgen in die landen nu echter enkele grote verzekerings maatschapijen het niet meer verzekeren en daar door gaan bij ons vrachten niet door omdat er geen of telaat geld is,en jij als boer wil toch geld zien.
  Dan moeten we deze toch in nl/dl aanbieden dus deze krijgen er dan genoeg dus prijs verlaging daar om is voor korte termijn dit wel een oplossing creditzekerheid op een of andere manier.
  www.avdbroek.com

 • no-profile-image

  Gererd De Boer

  Bij deze genoteerd dat bij VDB varkenshandel de prijzen in week 25 flink stijgen !!!
  geregistreerd en we zullen zien wie gaat gelijk krijgen u of ik !
  Ik blijf er echter bij dat de grote spelers in Europa (VION TÖNISCH...) al lang hun broodje hebben gebakken in Oost Europa , en iets waar ze lang hebben moeten voor vechten laten deze niet los.
  Je denkt toch niet dat ze via het toelaten van een stroming rechtstreeks op Oost Europa hun prijsbeheersing zullen laten ondermijnen ??

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.