Varkenshouderij

Achtergrond 163 x bekeken

Personeel vleeswarenfabriek in Boekel staakt

De werknemers van vleeswarenfabriek Zwanenberg in het Brabantse Boekel staken vandaag voor een betere ontslagregeling.

Vrijwel alle werknemers van de fabriek doen mee aan de staking die 24 uur zal duren. Dat heeft bestuurder Frans van de Veen van de CNV Bedrijvenbond laten weten. "Men komt hier langzaam binnendruppelen. We staan hier nu met zo'n twaalf mensen en dat gaat groeien tot zo'n 80 tot 90 man'', aldus Van de Veen vanochtend. De staking was gisteren door CNV Bedrijvenbond aangekondigd.

Zwanenberg kondigde in februari aan dat het de vestiging Boekel wil sluiten. Het merendeel van het werk wordt verplaatst naar Groot-Brittannië waar veel van de door het bedrijf geproduceerde vleesproducten worden verkocht. Ongeveer honderd mensen krijgen door de reorganisatie hun ontslag. De bonden eisen een ontslagvergoeding die twee keer zo hoog is dan het bedrijf biedt.

De staking in Boekel heeft niets te maken met de cao-onderhandelingen in de vleessector waarvoor vandaag aanvankelijk ook gestaakt zou worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.