Varkenshouderij

Achtergrond 153 x bekeken

EU-import varkensvlees neemt af

Niet alleen de EU-export van varkensvlees is afgenomen, maar de 27 EU-lidstaten importeren ook minder varkensvlees. Zo daalde de EU-import van varkensvlees in de eerste 4 maanden van dit jaar met 2,3 % naar 17.812 ton. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Commissie.
Chili is de belangrijkste buitenlandse leverancier van varkensvlees aan de EU. Dat land leverde dit jaar tot en met april 6.925 ton varkensvlees aan de EU. Die hoeveelheid is gestegen met 38,9 % ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Na Chili levert Zwitserland het meeste varkensvlees aan de EU-lidstaten. Zwitserland leverde dit jaar tot en met april 5.457 ton varkensvlees aan Europa. Dat is 30,6 % meer dan in de eerste 4 maanden van vorig jaar. De EU-import van varkensvlees blijft erg klein ten opzichte van de export van dat vlees (bijna 753.000 ton in de eerste 4 maanden van dit jaar).

Of registreer je om te kunnen reageren.