Varkenshouderij

Achtergrond 4 reacties

Duitse varkensprijs 3 cent hoger

De Duitse varkensvleesbedrijven Tönnies en Vion Nord verhogen hun varkensprijzen vandaag met 3 cent naar € 1,58 per kilo geslacht-gewicht. De Duitse Vereinigungspreis van de vleesvarkenshouders stijgt ook naar hetzelfde bedrag. De prijsstijging is grotendeels een gevolg van een krap aanbod van vleesvarkens in Duitsland. Varkensvlees gaat goed prijshoudend van de hand en levert maximaal 1 cent per kilo meer op dan vorige week. Het aanbod van vleesvarkens neemt weliswaar wel wat toe, maar blijft erg krap. Het is waarschijnlijk de laatste stijging van de varkensprijs voor de zomer. Volgende week beginnen de vakanties in diverse delen van Duitsland en Nederland. Dat is meestal geen goede periode voor de afzet van varkensvlees. De Vereinigungspreis ligt deze week 7 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  je hebt

  'het is waarschijnlijk de laagste stijging van deze zomer'. Kun je zien dat alles al in kannen en kruiken was voor de slachterijen en dat er niet zoveel vrije marktwerking meer is in het geval van weinig varkens. Als er teveel zijn functioneert het systeem echter optimaal... ra ra hoe kan dat

 • no-profile-image

  alex

  "het is waarschijnlijk de Laatste stijging van de zomer"
  Beetje Wishfull thinking dit.
  Zoals altijd zullen bepaalde markt partijen proberen de markt naar beneden te praten. Gebeurt altijd in de zomer. Vreemd genoeg stijgt dan juist de varkensprijs tot en met augustus.
  Dit jaar ook weer

 • no-profile-image

  Frank

  Sorry Derk, maar vind het niet normaal dat je zegt dat dit waarschijnlijk de laatste stijging is voor de zomer! Heb jij enig inzicht in de prijzen of praat je zomaar 1 handelaar of slachterij na??? Volgens mij kun je dit niet weten. En als ik het als varkensboer kan zeggen, zou ik zeggen dat de prijs gewoon doorstijgt tm augustus omdat het warm wordt, varkens groeien minder dus minder aanbod en dus hogere prijzen. Maarja ik ben maar een simpele varkensboer he. In ieder geval 1 advies, blijf objectief en praat niet iedereen na.

 • no-profile-image

  jan

  Daarbij komt nog Frank dat veel mensen de vakantie in eigen land doorbrengen en de bbc aangaat, dus ook meer vraag!
  Dus de hogere prijzen kunnen de slachterijen doorberekenen!

Of registreer je om te kunnen reageren.