Varkenshouderij

Achtergrond 197 x bekeken

DPP-biggenprijs zakt niet verder

De DPP-biggenprijs zakt deze week niet verder en blijft onveranderd op 35 euro per stuk. Deze prijs zakte in de afgelopen zes weken met 8 euro per stuk. De stijging van de vleesvarkensprijzen met 4 cent per kilo is de oorzaak van het tot stand komen van de prijsdaling van biggen. Het aanbod van vleesvarkens is bij de meeste slachterijen niet al te groot. Daardoor komen er bij de vleesvarkenshouders minder plaatsen vrij voor biggen. Zodoende gaan er meer Nederlandse biggen naar Oost-Europa. De Oost-Europese vleesvarkenshouders willen graag biggen opleggen om over vier maanden te kunnen profiteren van de verwachte hoge varkensprijzen. De uitvoer van Nederlandse biggen naar Duitsland loopt moeilijker. In Duitsland komern veel binnenlandse en Deense biggen op de markt, die goedkoper zijn dan de Nederlandse Piëtrain-biggen. Biggen brengen deze week veel minder op dan de kostprijs van rond 50 euro per stuk. De DPP-biggenprijs ligt deze week 1,5 euro per stuk hoger dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.