Varkenshouderij

Achtergrond 8 reacties

Crossfestival schrapt Zwientje Tik na klachten

Het Brabantse crossfestival Doll Weekend in Spoordonk heeft het spel Zwientje Tik van het programma gehaald na onvriendelijke intimiderende e-mails van anonieme dierenliefhebbers.

”De organisatie wil de gemoedelijke sfeer graag behouden en niet laten verstoren door dierenactivisten”, schrijft de organisatie op de internetpagina van het evenement.

Bij Zwientje Tik worden twee deelnemers geblinddoekt en samen met een varken een modderbad ingestuurd. Degene die het varken als eerste aantikt, wint. Het spel zorgde eerder op andere plekken ook voor protesten van dierenliefhebbers. De klagers dreigden het feestje te komen verstoren, zei organisator John Schepens woensdag in een toelichting.

Het Doll Weekend vindt plaats op 12, 13 en 14 juni en trekt duizenden bezoekers. Op het programma staan verschillende (ludieke) crossraces, muziekoptredens, een stuntshow, demonstraties van rallyrijders en een wedstrijd wc-pot gooien.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wat een sukkel

  Blijf aub weg idiote freek, zulke verschikkelijk zwakzinnigen als jij hebben we hier niet nodig. Doe ons en jezelf een plezier en blijf daar. Verder heel jammer dat de organisatie is gezwicht voor terrorisme !! Geloof dat ik binnenkort het WK zwientje tikken maar ga organiseren.

 • no-profile-image

  gert

  organiseer het maar in de oostvaarderplassen, daar kijken ze niet zo nauw

 • no-profile-image

  g

  De reacties zijn nogal gelaten en lollig,maar op deze manier winnen die dieren activisten steeds meer terrein.
  Ook erg slap van de organisatie om toe te geven aan de dreigementen van zo'n clubje.Je moet je nooit laten chanteren of bedreigen,want volgende keer komen die dierenactivisten met weer andere eisen.Zullen deze dan ook ingewilligd worden?

 • no-profile-image

  Berend Botje

  Deze dierenactivisten blijken niet voorzien te zijn van enig verstand en heldere kijk op de zaken. Mag het varken nu een keer de mensen die hier aan mee doen voor aap zetten, is het weer niet goed.

 • no-profile-image

  freek

  ik schaam me kapot dat ik een nederlander ben jezus waarom kom ik voor 2 maanden naar nederland

 • no-profile-image

  Lisette

  Zo'n varken heeft juist de dag van zn leven. Lekker spelen en rennen door de modder. Maar nee hoor de dierenliefhebbers gooien WEER roet in het eten.

 • no-profile-image

  ja

  idd, heeft zo'n varken een keer de kans om mooi in de drek te draaien is het nog niet goed.... heel appart volk die dierenactivisten

 • no-profile-image

  Jeroen

  Dierenvrienden, hou toch op, dit lijkt wel al qaede, beetje anoniem dreigen.
  Wees dan een dierenvriend en bel op onder eigen naam.
  Die lafhad mag je ook niet op hun websites hebben, waar je met naam en adres moet aanmelden.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.