Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Boeren gearriveerd in Brussel

Honderden melkveehouders blokkeren diverse straten in Brussel.

Volgens de Belgische politie gaat het om meer dan 600 trekkers die in de Europese hoofdstad zijn aangekomen om te demonstreren tegen de lage melkprijzen.

Vicevoorzitter Sieta van Keimpema van de Europese melkveehoudersorganisatie EMB zegt dat er minstens 700 trekkers zijn. ,,Veel Belgische boeren zijn nog onderweg om zich aan te sluiten, waardoor er uiteindelijk wel duizend trekkers zullen deelnemen aan de demonstratie'', aldus Van Keimpema.

De trekkers rijden door het centrum van Brussel en zullen verzamelen in het Jubelpark. Daarna zullen de boeren de Wetstraat bezetten, waar de EU-regeringsleiders vanmiddag bijeen komen voor beraad. Op al deze plekken in de stad is het verkeer daardoor sterk vertraagd.

De boeren komen vooral uit Duitsland, België, Frankrijk, Luxemburg en Nederland. Leden van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) eisen dat de Europese Unie de melkproductie laat verminderen. De boeren zullen tot vrijdagmiddag in Brussel blijven.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Harm

  Eerder wel gecharmeerd van de DDB. Helaas moeten ze eerst schreeuwen en dan waarmaken zeg nu even dat je er 500 hebt als tmeer wordt kun je altijd nog zeggen later beter dan dat je terug moet krabbelen

 • no-profile-image

  veeboer

  Ik ga liever een week met mijn gezin op vakantie dan een avond zuipen en vernielen in Brussel met een stelletje collega boeren en relschoppers.
  JE VERPEST MET DEZE ACTIE ALLEEN MAAR HET IMAGO VAN DE BOEREN.

Of registreer je om te kunnen reageren.