Varkenshouderij

Achtergrond 228 x bekeken 4 reacties

Betere beloning voor varkens met hoog vleespercentage

Het vleesconcern Vion beloont varkens met een vleespercentage van 61 procent en hoger vanaf volgende week beter.

In het huidige uitbetalingssysteem van Vion krijgen vleesvarkenshouders een korting voor hun dieren van drie tot vijf cent per kilo als het vleespercentage van de varkens 61 procent of hoger is. Die korting vervalt vanaf volgende week.

Vion wil met de betere uitbetaling van hogere vleespercentages een signaal aan de vleesvarkenshouders afgeven, dat zij beter kunnen sturen op spier- en spekontwikkeling. Zij realiseren bij Vion het hoogste saldo met een spierdikte van 60 tot 62 millimeter en een spekontwikkeling van 15 tot 16 millimeter van het karkas met een beperkte spreiding van het koppel.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jopiesnel

  De varkens met dat vleespercentage zijn de afgelopen jaren ook wel voor 100% door VION (dubbel) verwaard alleen heeft de varkenshouder hier niets voor gekregen,ja een korting

 • no-profile-image

  Derks

  Pietrain en Duroc nakomelingen zullen hiermee nog beter betaald worden dan voorheen het geval was, slimme zet.

 • no-profile-image

  vionleverancier

  minder korting omdat je zulke goeie varkens aan de slachterij brengt , t,is te zot voor woorden........................

 • no-profile-image

  boer

  Dit is gewoon een wanhoopspoging van Vion om weer varkens aan de haak te krijgen. Steeds meer varkenshouders gaan over op de vleesrijkere types en gaan exporteren naar oa Duitsland omdat er zo veel meer geld te verdienen valt. Het zou mij niet verbazen dat er binnenkort een vion slachterij moet sluiten omdat ze veels te weinig voor de varkens betalen en daardoor minder varkens kunnen kopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.