Varkenshouderij

Achtergrond 172 x bekeken

’Weren van vliegtuigen is symbolische actie’

Roel Coutinho van het centrum infectieziektebestrijding van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu IVM kan vooralsnog niet zeggen of verspreiding van de Mexicaanse griep in Nederland gaat doorzetten.

”Dat moet echt de komende weken blijken”, aldus Coutinho. ”In de Verenigde Staten is met twee- tot driehonderd nieuwe gevallen per dag sprake van verspreiding, maar of dat in Nederland ook gebeurt is moeilijk te zeggen.” Hij wijst op het feit dat in verschillende Europese landen iedere dag weer nieuwe gevallen opduiken, maar dat je die niet tegenhoudt door vliegtuigen uit Mexico te weren. ”Dat zou enkel een symbolische actie zijn”, aldus Coutinho.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.