Varkenshouderij

Achtergrond 206 x bekeken 3 reacties

Vleuten verlaagt minder dan Duitsland

De beurscommissie in Vleuten verlaagt haar varkensprijzen minder dan de Duitse varkensslachterijen. Die haalden vanmiddag 7 cent van hun varkensprijzen af. Die kwamen daarmee uit op € 1,45 per kilo geslacht gewicht. De Vleutense verwachtingsprijs voor geslachte varkens daalt met 3 cent naar € 1,41 tot € 1,43 per kilo. Levende varkens noteren in Vleuten 2 cent lager met € 1,12 tot € 1,14 per kilo. Varkensvlees gaat moeizaam prijshoudend van de hand. Daardoor vindt de Vleutense beurscommissie een prijsverlaging met 7 cent per kilo veel te hoog. Het aanbod van vleesvarkens is volgende week wel ruim voldoende voor vier slachtdagen. Door dat grote aanbod gaan de Vleutense varkensprijzen omlaag.
De Vleutense verwachtingsprijs voor biggen daalt voor volgende week met 1 euro naar 35 euro per stuk. In het binnenland loopt de afzet van biggen nog goed binnen de vaste relaties. Door de lagere varkensprijs moet de biggenprijs ook iets zakken. Vermeerderaars moeten wel minsten 50 euro per stuk voor hun biggen krijgen om de kosten te vergoeden. Zij krijgen nu minder voor hun biggen. Eigenlijk is de varkensprijs dus te laag en de biggenprijs niet te hoog.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Batman

  We moeten zo snel mogelijk die varkenshouderij die slachtgewichten weer omlaag brengen. De slachterijen hebben ons in de tang genomen door de gewichten flink omhoog te zetten en daardoor kunnen ze nu druk op de prijs zetten. We worden letterlijk en figuurlijk in de tang genomen door onze afnemers nu. Belangenbehartigers en PVV, die slachtgewichten per direct terugzetten op oud niveau !!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  bert

  het is 1 op 1000.
  er is maar een rede om de prijs te laten stijgen, die is een tekort. natuurlijk alleen als de fransen boeren de weg blokkeren, en de duitse boeren slachthuizen bezetten. en dan heb je 1000 reden om te laten zakken. als een van de 1000 rede vervalt dan heb je weer een tekort nodig om weer terug bij af te komen.

 • no-profile-image

  toeschouwer

  Een tandje vooruit twee achteruit ,ik begrijp varkensboeren op vandaag echt niet meer die nog denken ooit uit de kosten te komen met de geldende marktprijs voor vleesvarkens .
  Hoop doet leven en echt waar proficiat aan allen die dit al dik 2 jaar volhouden en nog hoop blijven hebben!
  Met de aanstormende hogere graanprijzen zal men binnenkort rekening kunnen houden met één tandje vooruit en 4 achteruit.
  Zolang retraillers baas mogen zijn in Europa komt er geen beterschap , enkel een aanbod die schaarste in de schappen kan brengen zou beterschap kunnen brengen maar dan moeten we allemaal stoppen voor een jaartje en op vakantie gaan naar de malledieven zoiets kan
  ooit nog soelaas brengen .
  Boederij in de schappen op de Malledieven en de prijs komt omhoog!

Of registreer je om te kunnen reageren.