Varkenshouderij

Achtergrond 198 x bekeken 2 reacties

Vion-varkensvlees 2 cent duurder

Vion ontvangt deze week 2 cent per kilo meer voor het varkensvlees dan vorige week. Zo leveren varkenshammen en -schouders 3 cent per kilo meer op. Voor varkensribben ontvangt Vion 5 cent per kilo meer. Varkensnekken brengen 8 cent per kilo meer op. Dat blijkt uit het Vion-salesweekbericht.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    voske

    Als vion de slachthaken vol wil houden zullen ze toch minimaal plus 5 moeten doen. Anders kunnen ze Helmond of Druten binnen een half jaar ook sluiten. Als vion het vlees niet duurder verkocht kan krijgen moeten de varkenshouders gewoon 20% minder varkens leveren, net zoals de frisdrankindustrie het doet. Het wordt tijd dat de varkenshouder eens een eerlijke prijs gaat beuren, en niet ten kosten van de biggenprijs.

  • no-profile-image

    john

    dan wordt het tijd dat we meer biggen als fokdoel schrappen en kiezen voor een hogere groei, betere voerconversie, betere weerstand en een mooier type varken als nieuwe fokdoelen. door meer biggen komen er ongewenst meer biggen op de markt dan nodig waardoor we in de varkenscyclus raken. pas nadat er een flink aantal zeugenhouders gestopt is en er weer minder biggen op de markt klimt de prijs weer. elke big meer verlaagt de kostprijs per big met een euro. (kostprijs per varken) terwijl door te selecteren op bovengenoemde factoren de kostprijs veel meer verlaagt kan worden. en we raken uit de varkenscyclus wat veel belangrijker is. zeker nu er grote investeringen aan komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.