Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Vion-varkensprijs fors omhoog

De varkensprijs van Vion gaat voor de tweede achtereenvolgende week flink omhoog. Die prijs stijgt deze week met 5 cent naar € 1,42 per kilo geslacht gewicht. De vraag naar varkensvlees is goed door het mooie barbecueweer. Daardoor stijgt vooral de opbrengst van varkensnekken. Die leveren deze week volgens Vion 15 cent per kilo meer op. De opbrengst van varkenshammen, -schouders, -buiken en -trimmings stijgt met 5 cent per kilo. De prijs van varkensmiddels stijgt tenslotte met 3 cent per kilo. Het hele varkenskarkas levert zodoende ruim 4 cent per kilo meer op. Vion levert dus bijna 1 cent per kilo aan marge in door de verhoging van zijn varkensprijs met 5 cent per kilo. Vion volgt de Duitse varkensslachterijen met hun prijsverhogingen. De Vion-varkensprijs ligt deze week 10 cent per kilo lager dan een jaar geleden en haalt de kostprijs voor vleesvarkens nog niet.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    fiftie cent

    Fors omhoog is als er 20 cent bij komt en geen 5

  • no-profile-image

    melkkoe

    en nu de melkprijs nog. kan toch niet moeilijk zijn. gewoon meer betalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.