Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Vierde land meldt dode door Mexicaanse griep

Costa Rica heeft vandaag als vierde land ter wereld een dode door de Mexicaanse griep gemeld.

Het gaat om een 53-jarige man die ruim een week geleden in het ziekenhuis was opgenomen en ook met andere gezondheidsproblemen kampte. In het Midden-Amerikaanse land was officieel een geïnfecteerde geregistreerd. Maar volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn inmiddels acht andere personen besmet met het nieuwe virus.

De Verenigde Staten meldt vandaag een derde dodelijk slachtoffer door de Mexicaanse griep. Het sterfgeval deed zich vorige week voor in de noordwestelijke staat Washington. Het gaat om een man die al kampte met hartproblemen.

De meeste slachtoffers vielen tot nu toe in Mexico (48). De Verenigde Staten registreerden tot nu toe drie sterfgevallen (onder wie een Mexicaanse jongen) en Canada meldde vrijdag de eerste dode.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Griep

    Jammer dat juist de agrarische pers het misplaatste verband tussen griep en varkens in stand houdt. Alle berichten hierover blijven in het hoofdmenu onder de kop varkens staan. Wat zijn de belangen van de redactie ? Het lijkt op sensatielust.

Of registreer je om te kunnen reageren.