Varkenshouderij

Achtergrond 148 x bekeken

Vierdaagse in gesprek over Mexicaanse griep

De organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse wil binnenkort met burgemeester Thom de Graaf praten over de mogelijke gevolgen van de Mexicaanse griep voor het wandelevemenent.

Ook de geneeskundige dienst wordt betrokken bij dat gesprek, aldus een woordvoerder van de Vierdaagse.

De organisatie wil vooral weten welke draaiboeken bij de overheid klaarliggen als de Mexicaanse griep zich verder uitbreidt. De Vierdaagse staat te boek als een van de grootste publieksevementen van Nederland.

Aan de wandeltocht doen in juli meer dan 40.000 wandelaars uit binnen- en buitenland mee. Daar zit overigens slechts één persoon bij met de Mexicaanse nationaliteit. Afgelasting van het evenement is op dit moment absoluut niet aan de orde, aldus de woordvoerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.