Varkenshouderij

Achtergrond 160 x bekeken 5 reacties

Varkensgriep verstoort markt

Vion Duitsland zakt deze week met 4 cent naar €1,42, Teleporc noteerde 6 cent minder en komt daarbij op €1,46. Naar verwachting zullen de Nederlandse prijzen deze neerwaartse tendens volgen. De markt voor varkensvlees lijkt toch een gevoelige tik mee te krijgen van het nieuws over de zogenaamde ‘varkensgriep’, die eigenlijk niets met de sector te maken heeft. Handelaren hopen dat de prijsdaling van tijdelijke aard is.

Jorieke van Cappellen

Laatste reacties

 • no-profile-image

  voske

  Alsde Nederlandse slachterijen deze neerwaardse trend volgen is het alleen maar om hun eigen zakken te vullen. Er is niet een slachterij die deze week minder vlees verkocht heeft. Dus mijn varkens gaan deze week levend weg.

 • no-profile-image

  centjes

  Jorieke, handelaren hopen dat het van tijdelijkl aard is ?? Zowel de handelaren als de slachterijen zullen nog net zoveel marge maken als voor de griep. Het is de boer die het gelag wederom moet betalen !!!! Schenk maar eens aandacht aan die situatie.

 • no-profile-image

  klein boerke

  Tsja dat zijn nou onze vriende die slachterijen,Met zulke vrienden heb je GEEN vijanden nodig. (Rest verwijderd, ongepast taalgebruik. RB)

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  KLein Boerke, het is inderdaad zwaar knudde dat dit zo loopt maar wil je je commentaar een beetje op niveau houden. Dit gaat te ver.

 • no-profile-image

  varkenshouder

  Tja Paul Jansen ik kan de reactie van Klein boerke wel zeer goed begrijpen. Als u dag in dag uit voor NIETS zouw moetten werken dan begint dat zwaar door te wegen. Wanneer krijgen we waar we recht op hebben ?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.