Varkenshouderij

Achtergrond

Teleporc-varkensprijs iets hoger

De varkensprijs op de Duitse Teleporc-veiling steeg vandaag met 2 cent naar € 1,58 per kilo geslacht gewicht. Er komt een beperkt aantal (minder dan 1.000) vleesvarkens op de veiling. Op het totale aantal Duitse slachtingen van 1 miljoen per week is dat aantal erg klein. De prijsverhoging op de Teleporc-veiling is een aanwijzing dat de Duitse varkensprijzen volgende week nog iets verder kunnen stijgen. Die prijsverhoging is dan wel een gevolg van een krap varkensaanbod en niet zozeer te danken aan hogere opbrengsten van het varkensvlees. De afzet van dat vlees valt halverwege deze week een beetje tegen. Van hogere prijzen voor het varkensvlees was vandaag geen sprake. Varkensslachterijen klagen al steen en been dat zij de verhoging van de varkensprijzen niet door kunnen berekenen in hun prijzen voor varkensvlees bij hun afnemers. Zij verliezen de afgelopen tijd 1 tot 2 cent per kilo op hun marge. Dat verlies kan niet eindeloos doorgaan. De Teleporc-varkensprijs ligt deze week 15 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.