Varkenshouderij

Achtergrond 604 x bekeken 1 reactie

Superstrak lijfje

Het is nu zomers warm in Hongarije. De dames met de superstrakke lijfjes paraderen weer rond.

Een spannende, en ietswat sexistisch getinte titel. Maar dit weekend was het zomers warm in Hongarije, 28-29 graden, en dan lijkt het wel of de knappe vrouwen als paddestoelen uit de grond tevoorschijn schieten. De naderende zomer laat echter ook menig mens schrikken van haar of zijn gewicht. Onder het mom 'oeps, als dit lijf straks nog maar in de zwembroek of bikini past'. Dit gebeurde mij ook.

Gewicht in 3 cijfers

Bij het betreden van de weegschaal moest ik m’n wenkbrauwen toch eventjes fronsen. In plaats van 2 cijfers voor de komma, waren het er nu 3 geworden. Een belangrijke reden ligt in het afgelopen half jaar. Gezondheidsproblemen van mijn vrouw deden het stressniveau tot ongewenste hoogtes stijgen met als gevolg het overdadig consumeren van kaloriën. Ik vertel het luchtig, maar het hakte er erg fors in.
Deze harde levensles dat “gezondheid het allerbelangrijkste is”, in combinatie met de getallen op de weegschaal én het feit dat ik deze zomer de magische grens van 40 jaar bereik, deden me besluiten om het levenspatroon volledig aan te passen. In plaats van om 20.00 uur warm te eten proberen we dit nu rond 18.00 uur voor elkaar te krijgen. En zo weinig mogelijk kaloriën. Ook ben ik in plaats van 2 liter koffie per dag een 2 liter water gaan drinken. En natuurlijk: sport.

Lachende lerares op sportschool

De sportschool wordt nu 3 keer per week bezocht. Onder begeleiding van een daadkrachtige lerares (deze weegt minder dan een Hongaarse zak voer, 50 kg) die vriendelijk glimlacht als je zegt dat je (spier)pijn hebt. De eerste lessen ben je gevoelig voor de heren met spieren als kabels en dames met superstrakke lijfjes. Maar na enkele lessen denk je, ze 'kunnen me de rug op' (tsja, als dat zou kunnen), ik doe het immers voor me zelf.
De eerste lessen waren frusterend. Je kunt gewoon niks. De dagen erop waren een openbaring. Ik voelde spierpijn op plekken waarvan ik niet eens wist dat er een spier zat.

Nu, na bijna 3 weken heb ik véél meer energie en is het gewicht al 4 kg afgenomen. Lekker afzien op de conditie machines is het mooiste. De grens van de 2 cijfers vóór de komma komt weer in zicht! De machines met gewichten vind ik maar niks, maar zijn noodzakelijk om het lichaam een beetje in vorm te brengen. Anders hangt er straks allemaal overtollig vel langs het lichaam, vertelt de sportlerares. Tsja, daar zit ook wel wat in.

Verleidingen weerstaan

Na het sporten drinken we een cappuchino of een sportdrank om even wat af te koelen. Na een verfrissende douche verlaten we het gebouw. Naast de deur staat een grote vriezer, vol met lekkere dikke Magnums. Dát is de reinste vorm van mensen pesten! Maar daarop heb ik een fantastisch hulpmiddel gevonden: een Magnum of een stuk gebak of een patatje oorlog 'kost' me gewoon 20 minuten afzien op de loopmachine.... Nou, laat maar zitten!

Foto

Eén reactie

 • no-profile-image

  Karel

  Ronald dat sporten kan je ook combineren met fun in je leven. Dat kan je op meerdere manieren doen.
  Je kunt achter die dennennaalden rennen. Dat is leuk, maar daarmee heb je ze nog niet. Daar kan een teleurstelling uit voortkomen.
  Je kunt het sporten ook combineren met een sport die je leuk vind. Boeren vinden motorcross vaak wel leuk. Dan moet je wel sporten om het motorcrossen te kunnen uitoefenen. Geeft echt een kik hoor. En dan vliegen de kilo's er echt wel af.
  De sportschool kun je na enige tijd vervangen door het motorcrossen.

Of registreer je om te kunnen reageren.