Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

NVV-biggenprijs min 2 euro

De NVV-biggenprijs daalt volgende week met 2 euro naar 51 euro per stuk. Vooral buitenlandse vleesvarkenshouders vinden de Nederlandse biggen te duur ten opzichte van de opbrengst van hun vleesvarkens. In feite is de varkensprijs te laag en de biggenprijs niet te hoog. De vooruitzichten van de varkensprijs zijn immers goed. Varkenshouders zouden nu dus volop biggen moeten opleggen om over een tijd te kunnen profiteren van de hogere varkensprijzen. Toch zijn buitenalndse vleesvarkenshouders terughoudend met het aankopen van biggen en laten hun stallen even leeg staan in afwachting van lagere biggenprijzen. De NVV-biggenprijs ligt deze week 6 euro hoger dan een jaar geleden.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    knor knor

    Wil degene, die de NVV notering bepaalt, goed kijken naar wat de algehele trend is van de biggenprijzen. De DPP, Beurs en buitenlandse prijzen laten een behoorlijke daling zien in basisprijzen. De NVV notering volgt deze lijn onvoldoende. Om als basisnotering geloofwaardig te blijven, is het zaak om de markt goed te blijven volgen. Een correctie van -/- € 3 tot -/- € 4,- is dan ook op zijn plaats. De varkenshouderij heeft behoefte aan een betrouwbare prijsstelling.

  • no-profile-image

    KNIR KNAR

    Gelukkig kijkt de NVV ook naar het buitenland. Niedersachsen is al geheel 2009 stabiel met zijn biggennotering van € 53,00 excl. BTW. Beurs en DPP noteren wrakkenprijzen en zijn niet serieus te nemen met toeslagen van 20 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.