Varkenshouderij

Achtergrond 3 reacties

NVV-biggenprijs iets lager

De NVV-biggenprijs daalt volgende week met 2 euro naar 49 euro per stuk. Door de daling van de Duitse varkensprijzen met 5 tot 7 cent per kilo, kan de biggenprijs niet overind blijven. Dat is jammer voor de vermeerderaars. Als de varkensprijzen niet onderuit waren gegaan, zou de biggenprijs ook niet hoeven te dalen. De zeugenhouders hebben een biggenprijs van meer dan 50 euro per stuk hard nodig om hun kosten te kunnen dekken. Voor de vleesvarkenshouders is de daling van de biggenprijs noodzakelijk om hun verliezen niet te laten oplopen. In feite zijn de biggen niet te duur, maar brengen de vleesvarkens te weinig op. De NVV-biggenprijs ligt deze week 2 euro per stuk hoger dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  knorremans

  De broodetende profeet de heer Bens zit er ook dit jaar weer langs met zijn prijsvoorspellingen. Het eerste half jaar betekent diep rode cijfers voor de varkensmesters. Maar het komt goed zullen we maar zeggen .....

 • no-profile-image

  john

  investeer een paar euro extra in een goede gezonde big. lage voerkosten, goede groei en een mooi type is wat je als vleesvarkenshouder terugkrijgt. Hiermee onderscheidt je je van de rest. Je hebt een betere onderhandelingspositie en je technische resultaten stijgen direct. Alleen vleesvarkenshouders die de goedkoopste biggen opleggen klagen steen en been. Bedrijven met duurdere maar goede biggen maken nu geen dikke winsten maar kunnen er wel vanuit gaan dat deze gaan komen!

 • no-profile-image

  Effe

  @knorremans, wat doe je op die camping?.....de reden dat de heer Bens hoge prognoses aanhoudt, is natuurlijk dat hij zijn toko ook draaiend wil houden. Gaat hij eerlijke prognoses geven, zoiets als biggen komende jaren constant.....te laag.....dan wordt er in varkensland te weinig gebouwd...en wie heeft er dan geen werk juist De Lanterfanter Vereniging

Of registreer je om te kunnen reageren.