Varkenshouderij

Achtergrond 203 x bekeken

KI Twenthe klimt in 2008 weer uit rode cijfers

Varkens KI Twenthe maakte vorig jaar een winst van 6.135 euro.

De KI-organisatie klimt daardoor na twee jaar verlies weer uit de rode cijfers. Dat blijkt uit het jaarverslag van KI Twenthe. KI Twenthe zag de afzet van sperma in 2008 licht dalen, met 1 procent naar 321.647 doses. De organisatie stelt echter dat dit te verwachten was gezien de grote afzet in 2007. Desondanks stijgt de opbrengst uit spermaverkoop, vooral als gevolg van een 10 cent hogere dosisprijs. Die verhoging werd in maart 2008 doorgevoerd om de verliezen van het jaar daarvoor goed te maken.

In 2007 leed KI Twenthe bijna 67.000 euro verlies door gestegen voer- en mestafzetkosten. Vanwege de moeizame periode in de zeugenhouderij is toen besloten geen prijsverhoging door te voeren. In 2008 is dat dus wel gebeurd waardoor er ondanks een kleinere hoeveelheid sperma meer omzet gemaakt gerealiseerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.