Varkenshouderij

Achtergrond

Hele dag spuiten tegen schimmels en insecten

Udo Roelofs uit het Groningse Nieuwolda vult de tank bij van zijn spuitmachine.

Vandaag begon hij om half zeven met de bespuiting van de wintertarwe tegen schimmels en insecten. Tot in de avond ging hij door met zijn werk, om in totaal 160 hectare wintergraan te beschermen. Roelofs gebruikt de middelen Venture en Decis. De wintertarwe staat er mooi en schoon bij, zegt Roelofs. "Het staat bijna in de aar. Straks, als het gewas helemaal in de aar staat, spuiten we nog een keer." Foto Koos van der Spek

Veehouders raken slaags bij acties in Brussel. Foto ANP

Een medewerker van varkenshouder Johnny Hogenkamp in het Overijsselse Dalfsen spuit net opgelegde zeugen in de kraamstal schoon. De zeugen moeten deze week werpen en worden bij de verhuizing naar de kraamstal gewassen. Hogenkamp heeft in zijn kraamstal plek voor 320 Hypor-fokzeugen. De zeugen liggen ongeveer vijf weken in de kraamstal voordat de biggen gespeend worden. Foto Ruud Ploeg

Letterlijk gaat het spreekwoord hier niet op. Want buurmans pas gemaaide gras is niet groener. Figuurlijk wel, want vier lammeren van veehouder Arjen de Jong in het Friese Haskerdijken vonden het gras op het pas gemaaide perceel op de voorgrond aantrekkelijker dan het gras op het eigen stuk land. Hoewel minder groen, is er in ieder geval meer te vreten. Foto Alex J. de Haan

Staatssecretaris Nikolai Popkov (links) van Wit-Rusland en Wit-Rusland-ambassadeur Elena Gritsenko bezochten vandaag vlasverwerkingsbedrijf Van de Bilt zaden en vlas in het Zeeuwse Sluiskil. "Ze zijn twee dagen in Nederland en hebben een dag voor veeteelt en een dag voor akkerbouw gereserveerd", zegt Marc van de Bilt, directeur van het bedrijf (rechts). "Ze zijn speciaal in vlas geïnteresseerd, omdat het in Wit-Rusland een groot gewas is. De productiviteit loopt echter achteruit. Ze willen zodoende investeren in zaad en advies." Foto Camile Schelstreate

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.