Varkenshouderij

Achtergrond

Duitse varkensprijs 5 cent hoger

De Duitse Vereinigungspreis voor vleesvarkens stijgt vandaag met 5 cent naar € 1,52 per kilo geslacht gewicht. Vion in Duitsland en Tönnies volgen de Vereinigungspreis met hun noteringen. Duitse slachterijen hebben veel vleesvarkens nodig voor de afzet van varkensvlees voor volgende week. Consumenten kopen behoorlijk wat varkensvlees door het mooie weer. Zij barbecuen volop. Bovendien willen zij eind volgende week voor Pinksteren ook een lekker stuk varkensvlees op tafel zetten. Daardoor levert varkensvlees zo'n 3 tot 3,5 cent per kilo meer op. Met de verhoging van de varkensprijs met 5 cent per kilo leveren de slachterijen dus 1,5 ot 2 cent marge per kilo in. Door het ontbreken van een slachtdag (Hemelvaart) hebben de Duitse slachterijen de komende dagen veel vleesvarkens nodig. Bovendien is het aanbod van de dieren niet groot. De Duitse varkensprijs ligt deze week 10 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.