Varkenshouderij

Achtergrond 174 x bekeken

DPP-biggenprijs min 2 euro

Ondanks de goede vraag naar vleesvarkens en de stijgende varkensprijzen, daalt de DPP-biggenprijs deze week met 2 euro naar 38 euro per stuk. De buitenlandse vraag naar Nederlandse biggen is geringer dan voorgaande weken. Buitenlandse vleesvarkenshouders speculeren op lagere biggenprijzen en leggen liever na Hemelvaart biggen op. Zij zijn niet bereid om de in hun ogen te dure biggen te kopen. De biggenprijs in het Spaanse Zamora daalde vandaag met 1 euro naar 38 euro per stuk.
Toch zal de biggenprijs niet veel meer dalen, omdat de perspectieven voor de vleesvarkensprijs goed zijn. Er zijn voldoende varkensplaatsen vrij om biggen op te leggen en het zal de vleesvarkenshouders de komende weken meer moeite kosten om die weer te vullen. De DPP-biggenprijs ligt deze week 5 euro per stuk hoger dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.