Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

DPP-biggenprijs 2 euro lager

De DPP-biggenprijs daalt deze week met 2 euro naar 40 euro per stuk. Steeds meer binnen- en buitenlandse vleesvarkenshouders tonen weerstand tegen de in hun ogen te hoge biggenprijs. Zij lijden forse verliezen op de door hen afgeleverde vleesvarkens. Zodoende willen zij minder betalen voor de biggen. Daalt de biggenprijs niet, dan wachten zij liever met het opleggen van biggen tot de prijzen wel zijn gedaald. Er is wel een klein lichtpuntje. De Duitse Teleporc-varkensprijs van de ISN steeg vandaag met 3 cent naar € 1,49 per kilo. Het gaat daarbij om 560 geveilde vleesvarkens. Dat is geen groot aantal. Toch kan de prijsstijging een aanwijzing zijn dat er niet veel vleesvarkens zijn ten aanzien van de vraag naar varkensvlees. Misschien verhogen de Duitse slachterijen hun varkensprijzen aanstaande vrijdag.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    willem

    Walgelijk verhaal, Derk wanneer ga je eens stukjes schrijven die er echt toe doen. Eigenlijk wilde ik al helemaal niet meer reageren op die onzin van je. Biggen weerstand? Ga maar eens bij de fokkers te rade en hoor hun kant van het verhaal dan heb je waarschijnlijk een beter beeld i.p.v. die onzin die jij je laat voorschotelen

  • no-profile-image

    harm

    biggen zijn 15 euro te duur,voer 0,08 cent te duur en de varkens 0.40 cent te goedkoop, logisch dat mesters even pas op de plaats maken!

Of registreer je om te kunnen reageren.