Varkenshouderij

Achtergrond 429 x bekeken 2 reacties

Westfleisch wil meer slachten in Coesfeld

Het Duitse vleesbedrijf Westfleisch wil zijn aantal varkensslachtingen in Coesfeld verhogen van 36.000 naar 55.000 per week.

Het bedrijf verwerkt momenteel al de karkassen van het laatstgenoemde aantal vleesvarkens. Bijna 20.000 van die karkassen voert Westfleisch vanuit andere slachterijen aan in Coesfeld. Het bedrijf wil die aanvoer beperken door meer te gaan slachten in Coesfeld.

Westfleisch heeft vijf slachterijen uin Duitsland en slachtte vorig jaar 6,2 miljoen varkens.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Eric

    Deze extra slachtingen in Coesfeld zullen zonder twijfel ten koste gaan van het aantal slachtingen in de andere Westfleisch slachterijen, die nu reeds de karkassen aan Coesfeld leveren. Het zal gewoon een verschuiving in de aanvoer van de ene naar de andere Westfleisch fabriek zijn. Het zal mij niet verbazen als zij een slachterij gaan sluiten.

  • no-profile-image

    Piet

    Goh, ik hoor van VION dit soort berichten nooit.

Of registreer je om te kunnen reageren.