Varkenshouderij

Achtergrond 150 x bekeken

Wessanen voorziet lagere winst

Voedingsmiddelenconcern Wessanen verwacht in het eerst kwartaal een "belangrijk'' lager bedrijfsresultaat te behalen dan de 12,4 miljoen in dezelfde periode in 2008.

Dat meldde het bedrijf vrijdag bij voorlopige resultaten over het eerste kwartaal van 2009. De lagere winst is volgens Wessanen hoofdzakelijk het gevolg van "competitieve marktomstandigheden'' in Noord-Amerika en Europa. Bovendien heeft de onderneming in het resultaat een aantal incidentele lasten opgenomen.

De kwartaalomzet blijft naar verwachting gelijk aan die in 2008. Toen bedroeg de omzet 384,6 miljoen euro.

Wessanen doet geen concrete uitspraken over de financiële vooruitzichten van 2009 "gezien de huidige economische onzekerheid''. Op 13 mei publiceert Wessanen de definitieve resultaten over het eerste kwartaal van 2009.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.