Varkenshouderij

Achtergrond 195 x bekeken 3 reacties

Varkensprijs niet verder omhoog

De varkensprijs stijgt volgende week niet verder. De Duitse slachterijen zullen hun varkensprijzen vanmiddag onveranderd houden op €1,40 per kilo geslacht gewicht. Zij slachten volgende week vrijdag niet in verband met Goede Vrijdag. Zodoende hebben zij al snel voldoende varkens om hun slachthaken te vullen. Varkensvlees levert weliswaar 1 cent per kilo meer op, maar de slachterijen zullen hun varkensprijzen daardoor niet verhogen. Op die manier proberen zij hun verliezen wat te beperken of hun marges te verbeteren.
De biggenprijs blijft volgende week naar verwachting onveranderd. Er is wat druk op de biggenprijs, omdat er voldoende biggen zijn. Een verlaging van de biggenprijs is niet aan de orde. Mogelijk gaan de toeslagen wat omlaag.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ronald

  duitsland +2 hoor ik op diverse plekken

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Daar verschillen de meningen nogal over. Iedereen zegt dat de Duitse varkenshouders inzetten op plus 2 cent. Of de slachterijen die verhoging volgen is nog maar zeer de vraag. Derk

 • no-profile-image

  varkentje

  toch +2. Hou er ook rekening mee dat de 5 tot 10% minder biggenproduktie van een aantal maanden geleden nu als een bom in gaat slaan op de vleesmarkt.
  Stook die BBQ maar vast aan voor een hete zomer. Verder liggen er absoluut minder varkens in de stallen. Vraag de voerindustrie maar na. Die hebben de afgelopen weken allemaal nogal wat minder afmestvoer te rijden.

Of registreer je om te kunnen reageren.