Varkenshouderij

Achtergrond

Varkensgriep besmet ook Aziatische beurzen

De varkensgriep laat ook in de aandelenhandel zijn sporen na.

De gevolgen van de ziekte-uitbraak waren vanochtend te zien op de beurzen in Azië en Australië.

Fabrikanten van medicijnen zagen door de varkensgriep hun koers snel stijgen. De aandelen van de Australische medicijnmaker Biota werden in Sydney ruim 70 procent meer waard. De Japanse farmaceut Chugai, maker van de griepremmer Tamiflu, steeg bijna 14 procent op de beurs van Tokio.

Grote verliezers zijn de luchtvaartmaatschappijen. Handelaren vrezen dat niemand nog wil vliegen zolang besmette passagiers het virus kunnen verspreiden. Cathay Pacific Airways in Hongkong en Virgin Blue in Sydney daalden met 7 procent. Een aandeel van Qantas, de grootste luchtvaartmaatschappij van Australië, verloor ongeveer 4 procent van zijn waarde.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.