Varkenshouderij

Achtergrond 3 reacties

Varkens Vleuten 1 cent hoger

Alle vleesvarkens noteren in Vleuten 1 cent per kilo hoger. De Vleutense verwachtingsprijs voor geslachte varkens komt daarmee uit op € 1,39 tot € 1,41 per kilo voor volgende week. Levende varkens noteren in Vleuten € 1,10 tot € 1,12 per kilo. Varkensvlees gaat goed prijshoudend van de hand. Nekken noteren door het mooie barbecueweer 10 cent per kilo hoger dan vorige week. Varkensslachterijen ontvangen daarnaast voor varkensribben 5 cent per kilo meer. Het hele varkenskarkas levert daarmee 0,3 cent per kilo meer op. Dat is voor de Vleutense beurscommissie aanleiding om de varkensprijzen met 1 cent per kilo te verhogen. Het aanbod van vleesvarkens is groot genoeg voor vier slachtdagen. Nederland viert aanstaande donderdag Koninginnedag en het buitenland de dag van de arbeid op 1 mei.
De Vleutense verwachtingsprijs voor biggen stijgt voor volgende week met 2 euro naar 44 euro per stuk. Ondanks de niet al te grote stijging van de varkensprijzen, is de vraag naar biggen goed. Vleesvarkenshouders verwachten over vier maanden hogere varkensprijzen door een krap aanbod en willen nu dus meer betalen voor biggen. Groete koppels biggen leverden deze week voor export 60 euro per stuk op. De kleinere koppels deden 54 euro per stuk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gerca

  Goed gewerkt beurscommissie.
  Er zijn dus echt wel veel te weinig varkens al doen sommige partijen nog steeds doen geloven dat ze voldoende varkens hebben. Mijn varkens gaan de laatste weken naar slachterijen waar ze normaal nooit komen. Hoorde van mijn keuringsveearts die ook op een slachterij keurt dat de slachtlijn op sommige dagen onderbezet is. Omhoog die prijzen, laat degene die het verdient ook eens zijn kostprijs pakken, en schakel het vieze spelletje dat de slachterijen spelen op de ene of andere manier uit.

 • no-profile-image

  bertus

  het grote geld bepaald, de hele veredelings sector staat in dienst van bv,s ,graaiers, overheden en niet te vergeten de verwende burger [consument]!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Jan

  Waar blijft de beursnotering?

Of registreer je om te kunnen reageren.