Varkenshouderij

Achtergrond 264 x bekeken 1 reactie

Spanje bevestigt geval van varkensgriep

In Europa is het eerste geval van varkensgriep geconstateerd. Het Spaanse ministerie van Gezondheid heeft dat vandaag bevestigd.

Het gaat om een man die in een ziekenhuis in Almansa in midden-Spanje ligt.
De patiënt is een 23-jarige student die net terug is van een studiereis in Mexico. Volgens minister Trinidad Jiménez van Gezondheid is de toestand van de man stabiel, aldus het Spaanse persbureau Europa Press.
In Spanje zijn mogelijk zestien mensen met varkensgriep besmet. In de bij toeristen populaire regio Catalonië hebben misschien tien mensen het virus dat varkensgriep veroorzaakt, opgelopen. Ook in onder meer Andalusië, Madrid en op Mallorca zijn mogelijk mensen besmet geraakt.
Jiménez zei op een persconferentie dat Madrid de ziekte onder controle heeft. Ze liet weten dat het land over voldoende vaccins tegen de griep beschikt.
De varkensgriep heeft in Mexico mogelijk aan ruim honderd mensen het leven gekost. Bij 22 mensen die de laatste dagen zijn gestorven, is de ziekte zeker de oorzaak. In totaal zijn ongeveer 1600 mensen in het Latijns-Amerikaanse land besmet geraakt.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    bertus

    hierna krijgen we zeker nog de kippengriep, koeiengriep,vogeltjesgriep, apengriep, visgriep, etc etc, oja ook nog de gewone mensengriep, of zullen we alles maar onder de zelfde noemer houden, er is niets nieuws onder de zon , of was u van andere gedachte!?

Of registreer je om te kunnen reageren.