Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijs varkensbrok daalt verder

De LEI-prijs van varkensbrok daalt naar 21 euro per 100 kilo rond juni van dit jaar. Dat verwachten deskundigen in de voersector. Voor maart van dit jaar zakte de LEI-prijs voor varkensbrok met 15 cent naar 22 euro per 100 kilo. De kostprijs zakte echter met 75 cent per kilo. Of de prijs van varkensbrok na de zomer verder gaat dalen, hangt van de ontwikkelingen op de grondstoffenmarkt af. De vooruitzichten voor de oogsten van granen zijn tot nu toe nog goed. De graanprijzen zouden bij goede oogsten onder het interventieniveau kunnen zakken. Varkensbrok zal de komende maanden voor minstens 70 % bestaan uit granen (gerst, tarwe, rogge en triticale). Mais en sorghum zullen waarschijnlijk geheel uit het voer verdwijnen. Tapioca en erwten blijven waarschijnlijk te duur voor opname in varkensbrok.

Eén reactie

  • no-profile-image

    roy

    volgens mij stond er eerder deze week dat de brokken stabiel zouden zijn. wat een prutswerk derk groeten

Of registreer je om te kunnen reageren.