Varkenshouderij

Achtergrond

Overleg over uitbraak varkensgriep

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO overlegt vandaag over de uitbraak van varkensgriep in Mexico. Een woordvoerder van de WHO zegt dat het erop lijkt dat mensen het virus op elkaar overbrengen, meldt de NOS.

De varkensgriep heeft in een maand tijd mogelijk zestig mensen het leven gekost, vooral in en rond Mexico-Stad. Ongeveer duizend mensen zijn besmet.

De Mexicaanse regering benadrukt dat de medicijnen die worden gebruikt om de varkensgriep te bestrijden tot nu toe effectief zijn. Ze zegt verder dat er voldoende medicijnen op voorraad zijn. Die worden nu landelijk verspreid.

Zie ook:
Osterhuis: reikwijdte varkensgriep onduidelijk
Grootschalige vaccinatiecampagne tegen de varkensgriep
WHO bezorgd over uitbraak varkensgriep

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.