Varkenshouderij

Achtergrond 212 x bekeken

Opblaasbare varkens in botanische tuin Utrecht

De botanische tuinen van de Universiteit Utrecht worden deze zomer opgesierd door acht reusachtige, opblaasbare kunstwerken van Paul McCarthy.

De tentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar is een verlaat cadeau van de gemeente aan de universiteit ter gelegenheid van het 370-jarige bestaan. De opblaasbare kunst is te zien van 3 juli tot 13 september. "Het zijn kwetsbare stukken, maar wij kunnen ons terrein afsluiten met een hek'', aldus een woordvoerder.

McCarthy kreeg bekendheid in Nederland door Kabouter Buttplug. Een deel van de Rotterdamse gemeenteraad was destijds tegen de plaatsing van deze bronzen kabouter met seksspeeltje. Welke opblaasbare kunstwerken er naar Utrecht komen weet de universiteit nog niet. "In ieder geval twee roze varkentjes en een grote bruine drol. Ik weet zeker dat die hier heel leuk zullen staan'', aldus de woordvoerder van de botanische tuinen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.