Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

NVV bereidt zich voor op volgende stap

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders beraadt zich hoe ze verder wil gaan in de procedure over de mestbemonstering in het kader van Minas.

Het heeft er alle schijn van dat het ministerie van landbouw een nieuwe uitspraak van het Hof in den Haag af wil wachten. In de zaak over de bemonsteringstechnieken in het kader van de Minaswetgeving verwees de Hoge Raad de zaak terug naar het Hof Den Haag om per bedrijf te beoordelen of de onnauwkeurigheid in de bemonstering groter was dan 15 procent. In de uitspraak bood de Hoge Raad ook aanknopingspunten om op een andere manier tot een vergelijk te komen.

Formeel zijn NVV en ministerie nog met elkaar in overleg over de vraag hoe om te gaan met de uitspraak. "We willen nog een gesprek met de juridische ambtenaar van het ministerie die de zaak onder zijn hoede heeft om te kijken of we er nog op een andere manier uit kunnen komen", aldus voorzitter Wyno Zwanenburg van de NVV.

Het is voor de betrokkenen jammer dat de zaak nog steeds niet ten einde is. Er zijn varkenshouders die al jaren in het ongewisse zitten over de hoogte van hun heffing. Voorlopig ziet het er naar uit dat dit nog wel even zo blijft. Zwanenburg: "De overheid heeft in deze zaak veel tijd en veel geld tot zijn beschikking. De minister schuift de zaak ook weer voor zich uit."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  varkenshouder te Roosendaal

  Ze moesten zich diep schamen bij de (Z)LTO. Daar in Tilburg hebben ze miljoenen. Maar ze lieten de NVV met de pet rond gaan om het geld voor procedures bij elkaar te schooien. De ZLTO was niet bereid voor de Minas knelgevallen iets extra's te doen.
  Neen de heren portefeuillehouders varkenshouderij kunnen alleen maar praten over maatschappelijk verantwoord ondernemen, terwijl ik er een ken die er niet voor terugdienst om met illegale Polen te werken.Het is te hopen dat deze zaak een KEERPUNT teweegbrengt.

 • no-profile-image

  centje

  Wederom het bewijs dat lto NOOIT meer zal opkomen voor de leden varkenshouders. Lto heeft andere sectoren alleen maar nodig om wisselgeld te hebben voor de melkveeboeren en voor de torenhoge contributie. Mensen zeg op deze club en kom bij de vakbonden, daar waar ze WEL opkomen voor de boeren, groot en klein

Of registreer je om te kunnen reageren.