Varkenshouderij

Achtergrond 223 x bekeken 2 reacties

Moksel lijdt verlies van 10,1 miljoen euro

Het Duitse vleesbedrijf Moksel, een dochter van Vion, leed vorig jaar een verlies van 10,1 miljoen euro.

Dat bedrijf realiseerde in 2007 nog een winst van 16,1 miljoen euro. Het verschil in resultaat tussen beide jaren is dus 26,2 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers van Moksel.

Moksel geeft de relatief hoge inkoopprijzen van vlees als grondstof voor gemaksproducten als reden voor het grote verlies. Daarnaast hadden eenmalige bijzondere baten een positief effect op zijn resultaat is in 2007.

Het aantal varkensslachtingen bij Moksel daalde vorig jaar met ruim 0,5 miljoen naar 2,01 miljoen stuks. Deze forse daling is een gevolg van de sluiting van de Moksel-vestiging in het Oost-Duitse Lausitz. Moksel slachtte vorig jaar 3,3 procent meer runderen met 463.000 stuks.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Lerak

  Nou Cees,

  Beginnen we gelijk weer te schelden. Knorrende boer.
  Ondernemen is niet makkelijk. Dat geldt voor jou maar ook voor Moksel. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Over 2 jaar gemiddeld genomen toch winst van € 3 miljoen per jaar. Dat is meer dan jij met jouw bedrijf verdiend heb, niet waar. En daar zijn de mega bonussen van de managers al vanaf. En geen handje opgehouden in Berlijn.
  Niet knorren Cees, maar door boeren.

 • no-profile-image

  BOER

  relatief hoge inkoopprijzen van vlees ??????? RELATIEF LAGE DUMPRIJZEN ZULLEN ZE BEDOELEN, TOTAAL GEEN HANDELSGEEST DAAR BIJ VION........

Of registreer je om te kunnen reageren.