Varkenshouderij

Achtergrond 167 x bekeken

Grootschalige vaccinatiecampagne tegen de varkensgriep

Het bestuur van Mexico-stad begint een grootschalige vaccinatiecampagne tegen de varkensgriep.

Dat maakten de autoriteiten bekend. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO repte van zestig doden. Bijna duizend mensen zouden zijn besmet. De campagne is gericht op alle inwoners van de miljoenenstad die nog niet zijn ingeënt met de gangbare antigriepvaccins.

Miljoenen scholieren en studenten in Mexico-stad en omgeving krijgen tot nader order geen les in verband met de uitbraak van varkensgriep, zo heeft de regering besloten. José Angel Cordova, de minister van Volksgezondheid, adviseerde leerlingen thuis te blijven als ze zich grieperig voelen.

Datzelfde advies geldt voor werknemers van bedrijven. Eerder op de dag meldde de wereldgezondheidsorganisatie WTO dat zestig Mexicanen zijn overleden aan een nieuwe variant van de varkensgriep. De regering van Mexico gaat vooralsnog uit van 45 doden.

Lees ook
WHO bezorgd over uitbraak varkensgriep

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.