Varkenshouderij

Achtergrond 4 reacties

Gesprek over slaghamer varkens

Vertegenwoordigers van de Nederlandse overheid gaan volgende week maandag een gesprek aan met de Duitse overheid en bedrijfsleven over de problemen met het gebruik van slaghamers bij Nederlandse vleesvarkens, die naar Duitsland gaan.

Duitse slachterijen met een QS-kwaliteitscertificaat, mogen eisen dat de Nederlandse vleesvarkens een nummer van een slaghamer hebben. Het gebruik van slaghamers is sinds 2000 verboden in Nederland. Zodoende zijn exporteurs van Nederlandse varkens, die een slaghamer gebruiken, in Nederland illegaal bezig.

Als het gebruik van de slaghamer voor de rechter komt, acht die ze daarvoor schuldig, maar legt daarvoor meestal geen boete op.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  han

  We moeten het niet omdraaien wij moeten in nederland ook weer de slaghamer gaan gebruiken en niet meer blikken

 • no-profile-image

  RR

  Lijkt mij inderdaad ook het makkelijkst. Stoppen met de slachtenblikken voor de vleesvarkens die naar een Duitse slachterij gaan en bij deze varken de slachthamer gebruiken, net als in Duitsland.

 • no-profile-image

  Miss Piggy

  Kunnen we eindelijk is een slag maken naar een level playing field

 • no-profile-image

  frans

  gelukkig worden de varkens in nederland per koppel geslacht anders was het leed niet te overzien .
  de slachterijen zeggen dat de blikken beter dus hoger geplaats moeten worden ,maar dit is pijnlijker voor het varken en is dus weer een agrument voor het hameren . bovendien mogen in Denemarken en Zweden vanwege dierenwelzijn de varkens niet geblikt worden ,maar moet er gehamerd worden .( Komt uit Vee & Vlees 4 dec 2008)
  Overigens zijn wij op 14 april 2006 door de rechtbank in Den Bosch Vrijgesproken voor gebruik van slaghamer. Ontslag van alle rechtvervolging ,zijnde de verdachte niet strafbaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.