Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Geen prijsverhoging DPP-biggen

De DPP-biggenprijs blijft deze week onveranderd op 42 euro per stuk. Nederlandse vleesvarkenshouders leggen weliswaar flink wat biggen op, omdat zij verwachten dat de varkensprijzen over 4 maanden flink hoger liggen dan nu het geval is. Buitenlandse vleesvarkenshouders zijn echter veel terughoudender met het kopen van Nederlandse biggen. Zij hebben aanstaande vrijdag en maandag vrij (Goede Vrijdag en tweede paasdag), zodat zij dan geen biggen in hun stallen willen hebben. Een lichtpunt is de verbetering van de koersen van oost-Europese valuta. Daardoor kan de export van Nederlandse biggen naar Oost-Europa aantrekken. ost-Europese vleesvarkenshouders vonden deze dieren de afgelopen weken te duur in verhouding tot de opbrengst van hun vleesvarkens. De DPP-biggenprijs ligt deze week 9 euro per stuk hoger dan een jaar geleden.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    bertus

    verwachtingen!, gebaseerd waarop?

  • no-profile-image

    Derk Klein Kranenberg

    De verwachting voor volgende week is een onveranderde biggenprijs. Derk

Of registreer je om te kunnen reageren.