Varkenshouderij

Achtergrond 205 x bekeken 6 reacties

Duitse varkensprijs 2 cent hoger

De Duitse varkensslachterijen verhogen hun varkensprijzen vandaag met 2 cent naar € 1,42 per kilo geslacht-gewicht. Varkensvlees levert door het mooiere weer iets meer geld op. Het aanbod van vleeasvarkens is voldoende voor 4 slachtdagen. Volgende week vrijdag werken de Duitse slachterijen niet in verband met Goede Vrijdag. Daarom verwachtten sommige handelaren dat de Duitse varkensprijzen onveranderd zouden blijven. Deze verwachting is niet uitgekomen. Of de Nederlandse slachterijen hun Duitse concurrenten gaan volgen met de prijsverhoging, zal volgende week bekend zijn. De Duitse varkensprijzen liggen nog maar 1 cent per kilo lager dan een jaar geleden. Vleesvarkenshouders hebben de hogere varkensprijs hard nodig om uit de verliezen te komen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  roy

  wat een een voorspelling 's morgens onveranderd 's middags plus twee . volgens mij kun je beter een andere baan zoeken in plaats van elke keer weer zulke domme voorspellingen te doen. hier heeft geen mens baat bij. kan beter lidmaatschap op zeggen van de boerderij betaal ik tennminste niet mee aan jou salaris groeten

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Vanmorgen gingen de meeste handelaren nog van onveranderde varkensprijzen uit. De verhoging met 2 cent is daarom een meevaller, maar wel hard nodig voor de vleesvarkenshouders. Derk

 • no-profile-image

  ronald

  Derk, ik schreef je vanochtend al dat het +2 zou worden. Ook heb ik al eens eerder geschreven dat dit soort priet-praat (je schrijft op wat handelaren je voorspiegelen) Boerderij-onwaardig is. Voegt helemaal niets toe deze artikeltjes. Je wordt als "journalist" gebruikt door degenen die je van (afhankelijke) info voorzien. Maar dat is mijn mening.

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Ronald, je hebt inderdaad gelijk. Gefeliciteerd. Misschien kun je mij elke week een voorspelling geven. Dan kan ik daar rekening mee houden. Derk.

 • no-profile-image

  ronald

  Derk, DÁÁR gaat het me helemaal niet om. Ik had gewoon één keer mazzel. Maar datzelfde geldt voor jouw verhaaltjes elke week.... Maar dat snap je niet of wil je niet snappen. Ik heb zo een flauw vermoeden dat de "marktverhaaltjes" (die je gewoon krijgt voorgeschoteld vd handel en jij eventjes intypt) door velen NIET worden gewaardeerd. En als groot Medium Boerderij (door velen gelezen neem ik toch aan) en als ONafhankelijk journalist, moet je dat niet willen lijkt me.

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Soms zijn de diverse partijen in de varkenssector het niet eens met lekaar wat de prijzen gaan doen. In Montfoort is er vrijdagavond ook soms een stevige discussie over de varkensprijzen. Ik probeer daar aols journalist zo onafhankelijk mogelijk tegen aan te kijken. De martktverhalen worden overigens erg goed gelezen. Dat kunnen wij zien aan het aantal hits. De marktverhalen voor varkens staan niet voor niets elke week in de top 9 van meest gelezen verhalen. Derk

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.