Varkenshouderij

Achtergrond 3 reacties

Drie gevallen van Mexicaanse griep in Duitsland

In Duitsland zijn drie gevallen van Mexicaanse griep vastgesteld. Dat meldde het Robert Koch-instituut voor infectieziekten in Berlijn.

Eerder op de dag was er nog sprake van een enkel geval. Volgens het instituut gaat het om twee vrouwen en een man. Een 22-jarige vrouw is na een reis naar Mexico met griepverschijnselen in een ziekenhuis in het Noord-Duitse Hamburg opgenomen.

Verder wordt een besmette man van eind dertig in een kliniek in het Zuid-Duitse Regensburg behandeld. In het derde geval gaat het om een 37-jarige vrouw uit het wat noordelijker gelegen Kulmbach. Ook zij is op rondreis door Mexico geweest. Andere verdachte gevallen worden nog onderzocht in Duitsland.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ronald

  Inderdaad, WAAROM spreekt "onze" Boerderij over varkensgriep??? Dit zou verboden moeten worden (reclame slogan van zo'n dropfabriek).

  Redactie zou mexicaanse griep moeten gebruiken. Kan dat?

 • no-profile-image

  ronald

  Het is het AGRARISCH DAGBLAD die in dit artikel wordt geciteerd.... Het AgD blijft schrijven over varkensgriep. Toch raar voor een Agrarisch Dagblad dat ze zo tendentieuse berichtgeving verspreiden ten nadele van de sector (notabene hun lezers). De Boerderij ziet daar inmiddels van af. Dus mn excuses voor de vorige reactie!

 • no-profile-image

  down under

  Officieel wordt er vanaf nu over de Mexicaanse griep gesproken! Maar de kneusjes van de redactie nemen nog steeds 1 op 1 berichten over die nog van v*****sgriep praten.

Of registreer je om te kunnen reageren.