Varkenshouderij

Achtergrond 149 x bekeken

DPP-biggenprijs 1 euro omhoog

Hoewel de vleesmarkt maar weinig ruimte gaf omdat het industrievlees niet in prijs omhoog wil zijn de vleesvarkens toch weer wat duurder geworden. Er wordt ondanks de komende korte slachtweek eind van de week wederom met een kleine verhoging gerekend.

De biggenmarkt loopt wel vol. Binnenlands neemt de weerstand tegen de verhouding pittige biggenkosten wat af omdat de vleesvarkenshouder weer perspectief ziet. De ruim 100.000 biggen die wekelijks de grens overgaan werden in de loop van de week wat stroever verkocht.
Toch is er per saldo ruimte voor een verhoging van de notering. Oost-Europa neemt goed af en de lage Spaanse prijs stoort niet echt omdat er alternatieven zijn. De komende week met koninginnedag en 1 mei (Dag van de Arbeid) zijn wat lastiger en zullen verder doorstijgen van de prijs even tegenhouden. Daarna zal het van de groei van het aanbod afhangen of we verder omhoog kunnen met de biggenprijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.