Varkenshouderij

Achtergrond 4 reacties

Boer verdacht van besmetten melk buurman

Een varkensboer uit het West-Vlaamse Wingene wordt ervan verdacht dat hij de melk van zijn liefdesrivaal met antibiotica heeft besmet.

De man hangt een claim boven het hoofd, die kan oplopen tot 1 miljoen euro. Dat meldde de Vlaamse krant De Standaard vandaag.
Zuivelbedrijf Campina keurde in oktober 2007 een grote partij melk af, omdat er een onverklaarbare hoge concentratie antibiotica in zat. Onderzoek leidde aanvankelijk naar een melkveehouder uit Wingene.

Verder onderzoek bracht vervolgens zijn buurman, een varkenboer, in beeld als verdachte. De melkveehouder was een relatie begonnen met diens vrouw. De varkensboer zou daarom uit zijn geweest op wraak.

Het gerecht in Brugge heeft ernstige aanwijzingen dat de varkensboer een forse hoeveelheid antibiotica in de melktank van zijn liefdesrivaal heeft gekieperd. De melk werd in een melkwagen met andere melk vermengd en besmette in de fabriek nog veel meer melk.
De varkensboer spreekt de beschuldigingen tegen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Melkveehouder Wim.

  Voordat een melkauto de ingezamelde melk bij de fabriek mag lossen wordt een antibioticumtest gedaan, de besmetting IN de fabriek is een fout van Campina.

 • no-profile-image

  jan

  boontje krijgt zijn loontje,dure liefhebberij

 • no-profile-image

  Toerist

  Volgens mij past een drachtige Wingense koe beter in de koestal dan in het varkenskot een varkenshouder moest maar kiezen voor een bronstige zeug die had geen nood gehad aan de melkstier

 • no-profile-image

  style

  De fabriek onderzoekt een melk monster per direct en geeft dan groen of rood licht of er gelost mag worden, dus fout v fabriek. In Nederland doen we dat met Beta-star testen, de chauffeur maakt die zelf einde v d rit bij t lossen.

Of registreer je om te kunnen reageren.