Varkenshouderij

Achtergrond 188 x bekeken 4 reacties

Vion-varkensprijs niet hoger

Het varkensvleesbedrijf Vion houdt zijn varkensprijs voor deze week onveranderd op € 1,28 per kilo geslacht gewicht. Daarmee volgt Vion de Duitse varkensslachterijen, die hun varkensprijzen afgelopen vrijdag al gelijk hielden op € 1,38 per kilo. Het aanbod van vleesvarkens is krap. Bovendien levert varkensvlees 2 cent per kilo meer op. De varkensslachterijen verbeteren hun marges dus om hun verliezen van de afgelopen tijd een beetje te compenseren. Voor de varkenshouders is de gelijkblijvende varkensprijs een forse tegenvaller. Zij hebben het geld hard nodig om de lopende rekeningen te kunnen te betalen. De financiële reserves zijn bij sommigen helemaal op, zodat zij naar de bank toe moeten om geld te lenen. De Vion-varkensprijs ligt deze week 9 cent per kilo onder het niveau van een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  lala

  Nee dat was te voorspellen, Vion zou zijn nek eens een keertje uitsteken voor de varkenshouders ! Nooit... maar als belangenbehartiger ( ZLTO en indirect LTO) wel op de bres komen voor melkveehouders nu deze het een keer moeilijk hebben ! En onderhands voorzittter rademakers een dikke bonus meegeven met geld van ons..

 • no-profile-image

  voske

  Het wordt nu wel heel erg duidelijk dat vion alleen haar eigen belangen behartigd. Het is voor ons varkenshouders wel een hard gelach dat we weer een week genaaid worden, nu het zo hard nodig is. Het was voor de hele vleeshandel beter geweest als er een verhoging was gekomen. Het is te hopen dat de andere slachterijen meer verstand van zaken hebben. Laat ze maar eens zien dat vion niet helemaal de baas is.

 • no-profile-image

  centjes

  Ga dan weg bij Vion

 • no-profile-image

  sjakie

  Iedereen die aan VION leverd moet niet zeuren want die heeft nog geld genoeg, anders lever je niet aan die bende oplichters.Varkens levend de grens over dan kun je altijd meer vangen voor je varkentjes.

Of registreer je om te kunnen reageren.