Varkenshouderij

Achtergrond 5 reactieslaatste update:31 mrt 2009

Vion-varkensprijs 2 cent hoger

Het vleesbedrijf Vion verhoogt zijn varkensprijs voor deze week met 2 cent naar € 1,30 per kilo geslacht gewicht. De prijsstijging is een gevolg van een krap aanbods aan vleesvarkens en daaruit voortvloeiende hogere opbrengsten van varkensvlees. Varkenshammen noteren bij Vion 3 cent per kilo hoger. De prijs van middels en buiken stijgt met 2 cent per kilo. Ribben brengen 10 cent en trimmings 5 cent per kilo meer op. Voor varkenshazen ontvangt Vion 25 cent per kilo meer. Met de prijsverhoging lapt Vion weer in de pas met de kleinere slachterijen in Nederland. Die verhoogden hun varkensprijzen vorige week al met 2 cent per kilo. Wat zij deze week zullen doen, zullen zij aanstaande woensdag bekendmaken. Als zij hun prijzen gelijk houden blijft Vion in de pas lopen met zijn varkensprijs. De Vion-varkensprijs ligt deze week 9 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  voske

  Volgens mij heeft vion 1 hele week uit de pas gelopen en 2 cent minder betaald dan de kleinere slachterijen. Als ik kijk wat er voor de levende varkens geboden wordt denk ik dat vion deze week weer uit de pas gaat lopen, tenzij er weer onderlinge afspraken gemaakt gaan worden. Ik ben blij dat de levende handel er nog is, om mijn verlies nog een beetje te beperken. Van VION moet je het niet hebben.

 • no-profile-image

  down under

  voorspelling: de kleinere slachterijen houden hun prijs gelijk! Durf er zelfs om te wedden, noem maar een bedrag. Het is toch allemaal zo duidelijk, dat er van echte handel geen sprake is, af en toe een paar centen verschil maar de week erop snel weer naar elkaar toe kruipen, hier moet Neelie Kroes maar eens gaan rondneuzen.

 • no-profile-image

  ss

  down under, helemaal juist. En men kan wel praten over een betere verdeling van de marges ed, concentratie aan de vraagzijde (slachterijen) betekent een marktmacht die gewoon slim word uitgebuit, daar doe je niks aan!Concentratie aan de aanbodzijde is niet mogelijk, omdat wij varkensboeren met teveel zijn! Op het moment dat je afspreekt 5% minder te produceren gaat pietje 10% meer produceren en heb je de poppen al weer aan het dansen. Dus: de situatie gewoon accepteren zoals het is.

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Voske, je hebt niet gelijk gekregen. Compaxo, Hilckmann en Van Rooi Meat verhogen hun varkensprijzen deze week met 2 cent per kilo. Vion loopt dus weer 2 cent per kilo uit de pas. Derk.

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Sorry, ik bedoel niet Voske, maar Down Under. Derk

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.