Varkenshouderij

Achtergrond

Vion past organisatiemodel aan

Vion heeft de organisatiestructuur veranderd.

Het bedrijf kent nu een businessmodel met een regionale aansturing van twee kernactiviteiten. Die kernactiviteiten zijn: Food en Ingredients. De nieuwe structuur vervangt de divisiestructuur die het bedrijf sinds 2006 hanteerde.

De beide kernactiviteiten worden in de raad van bestuur verankerd en regionaal aangestuurd. In Nederland staat de divisie Food onder leiding van Bas Alblas en Ties Pronk, met als eindverantwoordelijke Bas Alblas.

De structuurverandering is volgens communicatiedirecteur Marc van der Lee vooral in gang gezet door de aankoop vorig jaar van het Britse vleesbedrijf Grampian Country Food Group en door de aangekondigde wijzigingen in de Raad van Bestuur. Zoals bekend neemt topman Daan van Doorn aan het eind van dit jaar afscheid en wordt hij opgevolgd door Uwe Tillmann.

In de nieuwe structuur hoopt Vion zo dicht mogelijk op de markten van klanten en leveranciers te kunnen opereren.

Of registreer je om te kunnen reageren.