Varkenshouderij

Achtergrond 6 reacties

Varkens Vleuten 2 tot 3 cent hoger

De Vleutense verwachtingsprijs voor geslachte varkens voor volgende week stijgt met 3 cent naar € 1,30 tot € 1,32 per kilo. Levende varkens noteren in Vleuten 2 cent hoger met € 1,02 tot € 1,04 per kilo. Met de prijsverhogingen volgt de Vleutense beurscommissie de Duitse markt voor vleesvarkens. De Duitse slachterijen verhogen hun varkensprijzen volgende week met 2 cent naar € 1,38 per kilo. Het aanbod van vleesvarkens is niet ruim voor de afzetmogelijkheden van varkensvlees. Dat vlees levert zo'n 1,5 cent per kilo meer op dan vorige week.
De Vleutense verwachtingsprijs voor biggen stijgt met 2 euro naar 41 euro per stuk. Vleesvarkenshouders hebben veel behoefte aan biggen, ondanks de tegenvallende varkensprijs. Zij verwachten over enkele maanden een stijging van de opbrengst van vleesvarkens en leggen daarom nu volop nieuwe biggen op.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  bert

  de vleesvarkens worden steeds zwaarder, we gaan al naar 105 kg geslacht.
  Is al door iemand berekend wat het betekend voor de biggenafzet. hoeveel minder biggen nodig?
  blijven ze wel op deze prijs?

 • no-profile-image

  john

  Als de vleesvarkens nu niet zwaarder geleverd mochten worden was de biggenprijs al hoger geweest dan dat hij nu is. De opbrengst per kg vlees was dan ook eerder gestegen naar een hoger niveau.

 • no-profile-image

  rieks

  vorige week varkens afgeleverd,prijs 1.26 euro per kilo a 94 kilo geslacht is 118.44 euro netto, moet van af big 48 euro en voer 62 euro blijft over 8.44 euro voerwinst,hoezo de vraag blijven de biggen aan de prijs?,varkens mesten en biggen fokken is lottowerk ik pleit voor participatie tussen fokkers en mesters,graag reactie !

 • no-profile-image

  vermeerderaar

  Geachte Rieks uit Drenthe,
  Graag had ik deze reactie midden vorig jaar gezien, toen de vleesvarkens zeer goed uitbetaald werden en de vermeerderaars de biggen ver onder kostprijs moesten verkopen. Als je toen dezelfde reactie had gegeven dan werd je misschien serieus genomen, nu dus niet!

 • no-profile-image

  jan

  Wa nun jankerd daar uit drente

 • no-profile-image

  Jan P

  Goed zo jongens, zeik elkaar maar af. Dat lucht op (maar lost niets op)

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.